Referanslar: Joy of Satan’da Boğaz Çakrası hakkında bilgiler, Boğaz Çakrası meditasyonu, Tam Çakra Meditasyonu sayfası (belli kısımlar), Çakraları “Akord Etme” sayfası.
Boğaz Çakrası Hakkında Bilgiler
BEŞİNCİ ÇAKRA, BOĞAZ ÇAKRASI (VISHUDDI)
YERİ: Boğaz
ELEMENTİ: Hava
RENGİ: Gök Mavisi
“TAÇYAPRAK” SAYISI: 16
GEZEGENİ: Venüs
CİNSİYETİ: Dişi
GÜNÜ: Cuma
METALİ: Bakır
İŞLEVİ: Sözel iletişim, duygusal olarak kendini ifade etme, yaratıcılık
İÇSEL HALİ: Duygular
NEFES TEKNİĞİ: Yogik Uğultu Nefesi [Brahmari]
BOĞAZ ÇAKRASININ ERİL EŞİ, CİNSEL ÇAKRA OLARAK DA BİLİNEN SAKRAL ÇAKRADIR.
Boğaz Çakrası Sanskritçe’de “Vishuddha/Vişuddha” olarak bilinir ve boynu, tiroid bezini, boğazı, ağzı, sesi, kulakları, duymayı ve nefes borusunu yönetir. Bu çakranın rengi gök mavisidir ve sözel iletişimi, zekayı, duyguları ve kendini ifadeyi yönetir. Gerçek bilinmelidir ki Kalp Çakrası değil, Boğaz Çakrası “duyguların merkezi”dir. Üzüldüğümüzde, ağlayacak gibi olduğumuzda sanki boğazımızda bir yumru olur. Bu çakra yaratıcı potansiyel dolu bir çakradır ve Sakral Çakrayla birlikte çalışır.
Boğaz Çakrası Meditasyonu
Bu meditasyon en iyi Cumaları [Venüs Günleri], Venüs saatleri sırasında yapılır; ancak eğer bütün çakralara meditasyon yaptığınız Tam Çakra Meditasyonunu uyguluyorsanız o zaman istediğiniz zaman yapabilirsiniz.
- Boğaz Çakranızı ters dönmüş bir piramit gibi aşağıya dönük [sivri ucu aşağı bakar halde] hizalayın [imgeleyin], tıpkı bu sayfanın yukarısında gördüğünüz gibi.
- Yogik Uğultu Nefesi’ni uygulayın [tıklayınız].
- Şimdi nefes alın, Boğaz Çakranıza odaklanıp hissedin [isterseniz nefes alırken aynı zamanda çakranıza da enerji soluyabilirsiniz] ve her bir nefes vermenizde de seçtiğiniz güç kelimesini seçtiğiniz kadar tekrarla titretin.
- Mantra titretmeniz bitince birkaç dakika rahatlayın ve hareketsizce durun, Boğaz Çakranıza odaklanıp hissedin.
Bu çakranın mantrası 9 veya katları kadar titretiliyor, nefes egzersizi yukarıdadır. Opsiyonal olarak meditasyon sırasında aşağıdaki Boğaz Çakrası mudrasını kullanabilirsiniz:
Boğaz Çakrası Mantraları (BİRİNİ SEÇİN)
NANNA [Necronomicon] – Bu titreşim hem yeni, hem de tecrübeli meditasyoncular tarafından kullanılabilir.
“N-N-N-N-A-A-A-A-N-N-N-N-A-A-A-A”
HAM veya HANG [“Geleneksel” mantra] – Taç Çakrasındaki geleneksel mantra kısmında bu mantrayla ilgili nota bakabilirsiniz.
“H-H-H-H-H-H-A-A-A-A-M-M-M-M” veya “H-H-H-H-A-A-A-A-N-N-N-N-N-G-G-G-G”
G sesi ağzın arkasında, damağın yumuşak kısmından çıkması gereken bir sestir.
KAUN [Rünik] – Bu titreşim orta ila ileri seviye arasıdır, ama hem yeni hem de tecrübeli meditasyoncular tarafından kullanılabilir.
“K-K-K-K-K-A-A-A-A-U-U-U-U-N-N-N-N”
HAUM [Sanskritçe] – Bu titreşim gelişmiştir ve oldukça güçlüdür, bunu kullanmaya karar verirseniz dikkatli olun ve en azından biraz tecrübeli olmanız tavsiye edilir.
“H-H-H-H-H-A-A-A-A-A-U-U-U-U-U-M-M-M-M-M”
Bu sesin nasıl çıkarılacağına emin değilseniz buradan MP3 ses dosyasına ulaşabilirsiniz.
BUDHAAYA [Gezegensel] – Gezegensel mantraların kökleri de alakalı gezegenin çakrasını uyarmak/güçlendirmek için kullanılabilir, ama genellikle son derece güçlü olduklarından tecrübesiz meditasyoncuların kullanması tavsiye edilmez. Dikkatli ilerleyin.
“B-B-B-B-U-U-U-U-DZ-DZ-DZ-DZ-H-H-A-A-A-A-A-A-A-Y-Y-A-A-A-A-A”
DZ sesleri dilinizin ucunu hafifçe “ısırarak” çıkartılacak.
(Bu sesin nasıl çıkarılacağı zor geliyorsa buradaki ses dosyasında sondan ikinci kelimeyi dinleyebilirsiniz.)
NOT: EĞER BİR OTURUŞTA TAM ÇAKRA MEDİTASYONU YAPIYORSANIZ [YANİ TEK BİR ÇAKRA YERİNE TÜM ÇAKRALARINIZA TEKER TEKER MEDİTASYON YAPIYORSANIZ] O “SEANS” BOYUNCA SEÇTİĞİNİZ GÜÇ KELİMELERİ HER BİR ÇAKRA İÇİN AYNI OLSUN. ÖRNEĞİN RÜNİK TİTREŞİMLERLE BAŞLADIYSANIZ, BU TAM ÇAKRA MEDİTASYONU SEANSINIZDA KALAN TÜM ÇAKRALAR İÇİN DE RÜNİK TİTREŞİMLER KULLANIN.
ÇAKRALAR ANA SAYFASINA GERİ DÖN
TAM ÇAKRA MEDİTASYONU