Bu bir Spiritüel Satanizm Çeviri İçeriğidir. Asıl metin.
Hayatınızda daha fazla topraklanmaya veya dengeye ihtiyaç duyuyorsanız, buradaki duruşlar ile Temel/Kök çakranızı geliştirerek bunu elde edebilirsiniz. “Asanalar” başlıklı bölüme atlayabilirsiniz. Asanaları yaparken veya yaptıktan sonra Kök çakranız için titreşimler de yapabilirsiniz.
Yoga asanalarının en iyi sertifikalı öğretmenlerin rehberliğinde yapıldığı unutulmamalıdır. Sonda verilen listeyi bir yoga stüdyosuna götürebilir ve mümkünse doğru talimat rica edebilirsiniz. Herhangi bir sakatlığınız varsa bir sağlık uzmanına danışın.
Bizler ne Yeni Çağcılarız, ne de Hristiyanız, onların aksine öfke ve nefretin son derece doğal ve belirli zamanlarda kullanılabilecek olduğunun farkındayız (İntikam ritüelleri, RTR’ler, vb.). Pek çok insan bastırılmış bir öfkeye sahiptir, bu öfke kişiyi zayıflatır, kişinin yaşamındaki kontrolü yitirmesine neden olmakla beraber gelişimini engelleyebilir. Bu yoga sekansı, bastırılmış öfkeden muzdarip olan herkesin büyüyüp ilerleyebilmesi, huzur ve dinginliğin ahenginde gelişimine devam edebilmesi için onu ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir.
Kök çakrasından gelen öfke, yan uzantılarında ve kalça çakralarında depolanır. Özellikle kalça bölgesini açmayı hedefleyen yoga asanaları, Kök çakrasını temizleyip birleştirirken birikmiş öfkeyi salıverir ve ortadan kaldırmayı hedefler.
Bunu 40 günlük bir çalışma olarak yapmak zorunda değilsiniz, bazı şeyler kişinin ihtiyaç duyduğu kadar yapılmalıdır, ihtiyacınıza göre bu süreyi ayarlamanız en doğrusu olacaktır. Bir hafta, bir ay, hatta bir süreliğine rutin olarak yapabilirsiniz ancak benliğinizi dinlemeyi unutmamalısınız. İlgili olumlama isteğe bağlı olarak her gün bile yapılabilir ama bazı yoga asanaları her gün en üst düzeyde yapılırsa yaralanmalara neden olabilir, bunu da göz önünde bulundurun.
Yöntem: Her asana için derin nefesler alarak rahatlayın, gerilmeyin. Beyaz-altın renginde bir ışığın yan uzantıları ile birlikte Kök çakranızı temizlediğini imgeleyin. Henüz imgelemede yeteri kadar gelişmemişseniz, pelvik bölgeniz ve kalçalarınız başta olmak üzere Kök çakranızın bulunduğu bölgeye direkt olarak enerjinizi yönlendirebilirsiniz. Siz nefes aldıkça, enerjinin daha da parladığını imgeleyin, nefes verirken de içinizde bastırılan öfke ve kızgınlığın güvenli bir şekilde salıverildiğini hissedin. Pelvik bölgenizin ışık dalgaları ile yıkandığını imgelemeniz de iş görecektir.
İsterseniz seansın sonunda herhangi bir duruşu tekrarlayabilirsiniz. Yogada şöyle bir deyiş vardır: Bedeniniz bir defa bu duruşu yaptığı için, ikinci defa yapmak çok daha kolay olacaktır.
Seansı bitirdiğinizde, yatağınıza veya yoga matınıza rahat olduğunuz bir şekilde uzanın. Kendinizi, beyaz-altın renginde bir ışıkla veya sizin için en iyisi olduğunu düşündüğünüz bir şey ile sarmalanmış şekilde imgeleyin. Sonrasında ise şöyle bir olumlama yapın: “İçimde bulunan bastırılmış her türlü öfke ve kızgınlığı, güvenli bir biçimde serbest bırakıyorum. Mümkün olabilecek en iyi şekilde sakinleşiyor, özgürleşiyorum.”.
Asanalar gösterilen sıra ile yapılırsa daha iyi olur, çünkü her duruş sizi bir sonraki duruşa hazırlar. Rahat olduğunuz süre boyunca duruşta durun. Pratik yaptıkça, zamanla daha az zorlandığınızı fark edeceksiniz. Duruşu mükemmel bir şekilde yapamazsanız endişelenmeyin, zira buna yoga pratiği denir. Asanaların pek çoğunda yapabilmek için yastık veya kitap gibi şeyler destek amaçlı kullanılabilir.
Resimlere ek olarak kısa eğitici videolar eklememin sebebi, sadece bir resme bakarak ve onu kopyalamaya çalışarak duruşun nasıl yapılacağını tam anlayamamanız. Hatta, potansiyel olarak daha iyi yani “mükemmel” resimler ve videolar seçemediğim için özür dilerim, zaten bir süredir bu işle uğraşan biriyim.
Mutlu bebek. Kalçaları ısıtmak isteğe bağlıdır. Sırtüstü yatarak bu duruşta rahatlayın, sırtınızı ve vücudunuzun alt kısmını ısıtmak için bacaklarınızı hafifçe hareket ettirebilir, sırtüstü şekilde biraz sallanabilirsiniz. İlgili videoya ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
Baddha Konasana (Bağlı açı). Duruşunuzu düzeltmek için ellerinizi kalçalarınızın hemen arkasında tutabilirsiniz, duruşu yapmanızı kolaylaştıracaktır. Bu duruşun odak noktası kalçaların açıldığını hissetmektir. Şahsen ellerimi kalçalarımın arkasında, kollarımı düz, göğsümü de yukarıda tutmayı tercih ediyorum. İlgili videoya ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
Öne doğru eğilerek yapılan kolay duruş, bağdaş kurarak oturun ancak bacaklarınız çapraz değil, bir bacağınız diğer bacağınızdan biraz daha önde olsun. İlk resimdeki gibi başlayın. Öne doğru eğilin ve kalçalarınızı gevşetin (kalça kaslarınızı veya diğer bölgelerinizi sıkmayın), ellerinizi dengenizi koruyabilmek için yere koyun. Esnemeyi derinleştirmek için ellerinizi ileri doğru yürütebilirsiniz. İkinci resimde gösterilen ileri düzey duruşa benzerdir. Bunu her iki taraf için de yapın.
Upavistha Konasana (Geniş açılı oturarak öne eğilme). Bir önceki duruşta olduğu gibi, ellerinizi yere koyun ve esnemeyi derinleştirmek için daha da eğilerek ileri doğru yürüyün. İlgili videoya ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
Malasana, dua mudrası yerine Satürn/Kök mudrası yapabilirsiniz. Topuklarınız yere değmiyorsa, altına destek amaçlı bir yastık veya rulo havlu koyabilirsiniz. İlgili videoya ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
Alçak hareket, kalçanın ön tarafı ile arka bacağın uyluğunu esneterek kalçanın daha iyi bir şekilde serbest kalmasına olanak sağlar. Bunu ve bundan sonraki tüm asanaları, her iki tarafta da yapın (önce bir bacağınıza, sonra diğer bacağınıza). Devamlılığı sağlayabilmek için büktüğünüz dizlerinizi tutabilirsiniz, yukarı kaldırmanıza gerek yoktur. İlgili videoya ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
Kertenkele, sonuna kadar inemezseniz endişelenmeyin. Gerekirse, kollarınız düz olacak şekilde ellerinizin üzerinde durabilirsiniz. İlgili videoya ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
Güvercin, başta oturmuş güvercin (daha kolaydır) olmak üzere birçok çeşidi vardır. Diz ekleminizi korumak için dizinizin üstündeki ayağınızı bükülü tutmaya dikkat edin. İlgili videoya ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
Güvercin, başta oturmuş güvercin (daha kolaydır) olmak üzere birçok çeşidi vardır. Diz ekleminizi korumak için dizinizin üstündeki ayağınızı bükülü tutmaya dikkat edin. İlgili videoya ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
İğnenin gözü, diz ekleminizi korumak için dizinizin üstündeki ayağınızı bükülü tutmaya dikkat edin. İlgili videoya ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
Sıradaki duruşlar gerçekten kalçaları serbest bırakıp, rahatlatıyor. Öyle ki daha önce durgun olan enerji yolları açıldıkça, Taç çakranızda mutluluk bile deneyimleyebilirsiniz.
Gomukhasana. Sadece bacak kısmını yapın, kol/ omuz kısmı tercihe bağlıdır. İlgili videoya ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
Yatarak daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz:
Balıkların yarım efendisi. Bükülme kısmını görmezden gelip, sadece bacak kısmına odaklanabilir, kalçalarınızdaki salınımı hissedebilirsiniz. Ön kolunuzu kaldırmak yerine kolunuzu bükülmüş dizinizin etrafına yerleştirebilirsiniz. İlgili videoya ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.
Yatarak bükme, alt bacağınızı bükmek yerine düz tutabilirsiniz, hangisi sizin için daha kolaysa onu yapın.
Aslında pek çok eğitici video var (10 dakikadan uzun sekanslar), sadece internete “kalçaları açmak için yoga” yazın ve ilginizi çeken şeylere bir göz atın. Bahsetmediğim fakat bu bölgeye iyi gelen başka asanalar biliyorsanız, paylaşmaktan çekinmeyin. Oldukça basit tutmaya, bunaltıcı olmamaya çalıştım.