Bu bir Spiritüel Satanizm Çeviri İçeriğidir. Asıl metin.
En yaygın rahatsızlıklar, belirli yoga pozisyonları uygulanarak iyileştirilebilir. Vücutta, doğru bir şekilde işlev görebilmeleri için besinleri emmek üzere “kanla yıkanması” gereken çeşitli endokrin organlar vardır. Aksi takdirde vücut bozulmaya başlar ve beyin en iyi şekilde çalışmaz.
Çevrilme hareketlerini denemeden önce bir doktora danışın. Boyun, omuz veya omurga problemleri olan; hamile olan; aşırı kilolu veya formda olmayan kişilerin çevrilme yapmamaları tavsiye edilir. Kişi kendine göre düzenlemek için, alternatif olarak “şelale” asanasını, diğer adıyla “bacaklar duvara” pozisyonunu, uygun olduğu için tercih edebilir ve kendi başlarına dahi birçok fayda sağlarlar.
Eğitici videolara bağlantılar ekledim, daha uzun ve daha fazla hazırlık çalışması içeren videolar da olmak üzere internette daha birçok video mevcut, daha uzun ve daha fazla hazırlık çalışması içeren videolar da var. Şahsen sizin için neyin daha verimli olduğunu keşfetmek amacıyla internette araştırma yapmaktan çekinmeyin.
Şelale (Viparita Karani) bacak ve ayaklardaki kas kramplarını ve yorgunluğu hafifletir. Huzursuz bacak sendromunu, alt bacaklarda ve ayaklarda çok fazla oturmaktan kaynaklanan “karıncalanma ve iğnelenmeleri” önlemek için mükemmeldir ve bacakların çok fazla koşmaktan veya ayakta durmaktan iyileşmesine yardımcı olur.
Yere veya yatağınıza sırt üstü uzanın ve bacaklarınız dik duracak şekilde kalçanızı duvara yaklaştırın. Daha etkili olması için, pelvisinizi ve bacaklarınızı daha da yükseltebilmek için belinizin altına bir destek veya yastık yerleştirebilirsiniz. Kollarınız sizin için nasıl rahatsa öyle kalabilir, elleriniz karnınızın üzerinde, kalçalarınızın yanında veya kalçalarınızdan 45 derece uzakta olmalıdır.
Eğitici video için buraya tıklayabilirsiniz.
Omuz duruşu (Sarvangasana) vücudu beslediği ve uyum getirdiği için tüm asanaların anası olarak adlandırılır.
Bu ters asana baş ağrısına, soğuk algınlığına, boğaz ve burun sorunlarına, çabuk sinirlenmeye, asabiliğe, uykusuzluğa, mide ağrılarına, kabızlığa, adet sorunlarına (lâkin adet döneminde yapılması önerilmez), cansızlığa ve çok daha fazlasına yardımcı olur. Özellikle günde iki kez yapıldığında ve 5 dakika, hatta mümkünse daha uzun süre tutulduğunda, hastalıktan sonra canlılığı geri getirdiği iddia edilmektedir.
Bu asana özellikle yeni başlayanlar için zorlayıcı görünse de, aslında oldukça kolaydır. Bir kez doğru hizalamayı yaptığınızda, beden bu pozdayken hafif ve zahmetsiz hisseder. Bu belki de, kelimenin tam anlamıyla ustalaştığım (herhangi bir alternatif poza başvurmaksızın) ilk asanadır ve SS arkadaşlarıma da bunu öğrenmelerini şiddetle tavsiye ederim. Ayrıca merkez bölgeyi ve bacakları güçlendirmeye de yardımcı olur.
Doğru pozisyonda göğüs inik olmamalıdır. Göğsün üst kısmı çene ile tam olarak birleşmelidir (çeneyi göğse getirmeye çalışmayın, bunun yerine göğsü çeneye doğru kaldırın). Boynunuzda herhangi bir gerginlik hissetmemelisiniz, ağırlığınız tamamen omuzlarınızda olacak, trisepsleriniz ve dirsekleriniz dengeye yardımcı olacaktır. Deneyim kazandıkça, bu pozda kestirebileceğinizi ve uzun bir süre boyunca kolayca kalabileceğinizi hissedeceksiniz. Bu pozdayken konuşmak ve yutkunmak da kolay olmalı, zira boğazınızı hiç zorlamamalıdır.
Dirseklerinizin omuz mesafesi kadar açık olduğuna ve daha fazla açılamadığına emin olun. Bunu sağlamanın yolu, vücudunuz hâlâ yerdeyken dirseklerinizin belinizin yanında gövdenize temas etmesini sağlamak ve gövdenizi yukarı kaldırırken dirseklerinizi dışarı doğru hareket ettirmemektir.
- Duvara karşı yapılan (battaniye opsiyoneldir): Eğitici video için buraya tıklayabilirsiniz.
- Duvarsız, geleneksel yöntem: Eğitici video için buraya tıklayabilirsiniz.
- Duvarsız, alternatif yöntem: Eğitici video için buraya tıklayabilirsiniz.
Baş duruşu (Sirsasana), tüm asanaların babası olarak anılır.
BKS Iyengar, baş duruşunun doğru biçimde yapıldığı taktirde “beyne hafiflik hissi ve vücudun her bölümüne tam bir rahatlama getirdiğini” belirtmektedir. Ancak, bu duruş her gün omuz duruşu yapılmadan yapılırsa, sabırsızlığı ve asabiliği şiddetlendirebilir.
Bu asanayı öğrenmenin en kolay yolu, iki duvarın sizi eşit şekilde destekleyeceği ve her iki tarafa da düşmenizi önleyeceği bir köşede yapmaktır. Başınızın altında yastık gibi yumuşak bir şeyden çok, eşit şekilde katlanmış bir battaniye veya yoga matı gibi sertliği uygun bir dolgu bulundurun. Dolgu malzemeniz çok yumuşak ise, sizi dengesiz hale getirebilir ve böylece boynunuzun yaralanmasına neden olabilir.
Dirseklerinizin birbirinden doğru uzaklıkta olduğundan emin olmak için ipucu: her bir dirseği diğer elinizle tutun, ön kollarınız birbiri boyunca olacaktır. Daha sonra dirseklerinizi yere koyabilir ve bağlantılı videolarda gösterildiği gibi pozisyona getirmek için ellerinizi ve ön kollarınızı döndürebilirsiniz. Bu ipucu aşağıdaki asana için de geçerlidir.
A&B olmak üzere iki farklı opsiyon mevcut, istediğinizi seçebilirsiniz, duvara karşı veya bir köşede yapmaktan çekinmeyin: Eğitici video için buraya tıklayabilirsiniz.
Duvara karşı yapılıyor (mantrayı görmezden gelin): Eğitici video için buraya tıklayabilirsiniz.
Önkol duruşu (Pincha Mayurasana) vücuda denge getirmek, omuz ve göğüs kaslarını geliştirmek için mükemmeldir. Bu duruş aynı zamanda odaklanmayı ve zihinsel dayanıklılığı artırır, her ruhani savaşçı için şiddetle tavsiye edilir.
Eğitici video için buraya tıklayabilirsiniz.
Amuda kalkma (Adho Mukha Vrksasana).
Bu asana kalp, akciğerler ve merkez (kalp) çakra için harikadır. Duvarı tekmeleyerek dengenizi koruyabilirsiniz, duruşta ustalaştıkça buna ihtiyacınız kalmayacaktır. Bunu uygulamaya başlamadan önce bilek ve omuz gücünüzü geliştirmek isteyebilirsiniz.
Eğitici video için buraya tıklayabilirsiniz.