Bu bir Spiritüel Satanizm Çeviri İçeriğidir. Asıl metin.
“Boşluk Meditasyonu”, “zihni durgunlaştırmak” olarak da bilinen şeydir. Boşluk meditasyonunun faydaları; istenmeyen düşünceleri ve iradedeki etkileri devre dışı bırakmak, (ortalama bir insanda gerçekleşen şekliyle) düşüncelerinizin sizi kontrol etmesi yerine sizin onları kontrol etmenize imkan tanımak, ve iç huzur hissiyatına ulaşmaktır. Boşluk meditasyonu, güç meditasyonlarını uygulayan herkes için olmazsa olmazdır, ve gelişmiş büyüsel pratiklerde başarı için elzemdir. Güç meditasyonları, düşüncelerimizin gücünü değişime tabi tutar; ve düşünceleri kontrol edebilmek, isteğiniz doğrultusunda devre dışı bırakabilmek veya üstlerine odak sağlayabilmek oldukça önemlidir. “Cadı gücü” olarak da bilinen düşüncenin gücü, ritüellerde başarı sağlamak ve isteklerinizi zihniniz yoluyla alabilmek için gereklidir. Güç meditasyonları düşüncelerimizi güçlendirir, ve daha çok farkındalık sahibi veya hassas olan kişiler, düşüncelerimizin ve duygularımızın telepatik olarak farkına varabileceklerdir. Boşluk meditasyonu zihninizi sessiz kalabilmesi için eğitir ve böylece başkaları da düşüncelerinizin farkına varamaz. Japon Ninjalar, bu tekniği, fark edilmeden ilerlemeyi ve sızmayı gerektiren önemli görevler üzerindeyken, tespit olunmamak adına kullanırlardı. Boşluk meditasyonu zihninizi eğitir ve siz de böylece ritüellerde ve gündelik hayatınızda odak sağlayabilirsiniz. Böylelikle zihniniz size arzularınızı getirir.
Boşluk Meditasyonu için çeşit çeşit teknik bulunmaktadır. Hedef ise bütün düşünceleri devre dışı bırakmak ve şimdiye, içinde bulunduğunuz ana odaklanmaktır. Zihninizi belirlediğiniz bir süre boyunca tamamen durgunlaştırırsınız. Başlangıçta düşünceler zihninize durmadan akın edebileceği için bu da son derece zor bir hâl alabilir. Bunun henüz farkına bile varmadan bir şeyler hakkında düşünmüş olacaksınız. Bu konuda kendinize kızmayın, bu oldukça doğaldır ve gelişmiş pratisyenlerin dahi bazı meditasyon seansları olağan pürüzsüzlüğünde gitmeyebilir. Sadece zihninizin odağını toplamaya devam edin. Buradaki anahtar sabır ve istikrardır. Trans hâline girmek için önceden nefes egzersizi yapmak kesinlikle işe yarayacaktır. Bazı insanlarda ise, karınlarını şişirecek bir öğünün ardından meditasyona geçtiklerinde, zihinleri dikkat dağınıklığına daha yatkın olabilir.
Her zaman tamamen uyanıkken ve zihniniz açıkken meditasyon yapmaya çalışın. Eğer boşluk meditasyonunu yorgunken yaparsanız muhtemelen uyuyup kalacaksınızdır.
Klasik teknik
Birinci Adım (Opsiyonel)
Nefes egzersizleri opsiyoneldir. Bu, transa sokacak basit bir nefes alıp-verme metodudur:
- 6’ya kadar sayarak nefes alın.*
- 6’ya kadar sayarak nefesinizi tutun.
- 6’ya kadar sayarak nefes verin.
Rahatlayana kadar bunu birkaç kez tekrar edin.
*Sadece rahat olduğunuz ölçüde nefesinizi tutun. Eğer 6’ya kadar sayarak tutmak zor geliyorsa, o zaman 4’e, hatta 2’ye bile düşürebilirsiniz. Sadece hepsinin aynı sürede olduğundan emin olun. Asla rahat olduğunuz ölçüyü aşmayın. Nefes egzersizlerinde kendinizi zorlamamalısınız, aksi takdirde sinir sistemine zarar verebilirsiniz.
İkinci Adım
Şimdi, kafanızın içinde hiçbir düşünce veya müzik olmadan, zihninizi belirli bir süre boyunca bütün düşüncelerden uzak, tamamen durgun hâle getirin. Zihniniz tümüyle boş olmalıdır. An içinde kalmaya, şimdiye odaklanmalısınız. Yeni başlayanlar için 5 dakikalık egzersiz yeterlidir. Orta seviye ve ileri seviye pratisyenler, 15 dakika ve üstü kadar, artık kendileri ne kadarının gerekli olduğunu düşünüyorsa o süre boyunca devam edebilirler.
Boşluk meditasyonu gözleriniz açık veya kapalı şekilde yapılabilir. Gözleriniz açıkken transa girdiğinizde, yüksek bir ihtimalle nesnelerin etrafını bulanık biçimde görebilirsiniz. Eğer gözlerinizi kapatmayı seçerseniz uykuya yenik düşebilirsiniz, ancak bu kişisel bir tercih meselesidir ve hangi metod daha iyi çalışıyorsa onunla ilerleyebilirsiniz.
Gözleriniz açıkken yapmak için
Üzerine odaklanabileceğiniz küçük bir nesne seçin. Bu duvardaki bir nokta da olabilir, saatteki ibre de olabilir, hatta giydiğiniz giysideki tiftiklenmiş kısım da olabilir. Çoğu kişi bir mum ateşini tercih eder. Önemli olan şey, seçtiğiniz nesneye konsantre olabilmenizdir.
Gözleriniz kapalıyken yapmak için
Kendi içinize odaklanın ve rahatlayın. Düşme hissiyle beraber kendinizi daha da derin bir transa sokabilirsiniz. Bu his olağandır. Sıklıkla derin transa eşlik eden bu düşme hissi, yeni kişilerde bir baş dönmesi yaratabilir. Bu hissi durdurmak için bedeninizin ön kısmına odaklanın.
Günlük boşluk meditasyonu
Boşluk meditasyonu her yerde ve her zaman, sadece anın kendisine odaklanılarak ve yaptığınız işe tam konsantrasyon sağlayarak gerçekleştirilebilir. Bu yöntem, kişisel mahremiyeti olmayan kişiler için en iyisidir. Sadece günlük belirlediğiniz bir süre boyunca ana, şimdiye odaklanmaya çalışın ve faydalarını edinin.
Geliştirilmiş boşluk meditasyonu
Birinci Teknik
Bir nesne seçin ve görünüşünü aklınızda tutun. İlk başta imge gidip gelmeye başlayacak, ancak ilerledikçe daha uzun süre boyunca gözünüzün önünde kalacaktır. Bunu yapabilmek, büyüsel uygulama ve zihinsel gücünüzü odaklama için kesinlikle gerekli bir beceridir.
İkinci Teknik
Belirli bir titreşime veya sese odaklanın. Bunu dışınızdan ya da kafanızdan gerçekleştirebilirsiniz. Kastettiğimiz “mantra” olarak bilinen şeydir. Nefes alıyorsunuz ve verirken de tercihinizce belirli bir mantrayı veya sesi titretiyorsunuz. Kundalini yogada sıkça kullanılan bir titreşim de “Sa Ta Na Ma”dır. A’lar yumuşak olacak şekilde okunduğu gibidir. Ayrıca “Sa Tan”, “Sey-Tan” veya “Sey- Tan- Na- S-S-S-S”‘ı da titretebilirsiniz.
Üçüncü Teknik
Öfke, mutluluk, üzüntü, sevgi, nefret- belirli bir duyguya odaklanın. Belirli bir gün içerisinde hangi duyguyla günü geçirebileceğinizi seçebilirsiniz. İleri düzey ayinler için harika bir egzersizdir.
Dördüncü Teknik
Belirli bir dokuya odaklanın. Örneğin, parmaklarınızı kadife veya yumuşak bir havlu üzerinde gezdirebilirsiniz.
Beşinci Teknik
Belirli bir koku veya tat üzerine odaklanın.
Bedensel teknikler
Fiziksel pozisyonları da içeren geliştirilmiş boşluk meditasyonu hem zihninizi eğitir, hem de demirden bir irade, ve uç düzeyde bir içsel güç geliştirir.
Birinci Teknik
Tüm bedeninizi sabit tutun. Hareket ETMEYİN. Usta yogiler böyle yaparlar.
Rahat olduğunuz bir pozisyona geçin. Kaşıntı gelirse umursamayın ve odağınızı koruyun. Kas krampları da aynı şekilde gelip gidebilir. Bütün fiziksel ve zihinsel külfeti görmezden gelerek odağınızı korumaya devam edin.
İkinci Teknik
Rahat olmayan ve/veya zor duruşlar ekleyin. Bunların bir Yogadan ya da Tai Çi kitabından alındığından, bedeninize yararlı olduklarından emin olun. Bu teknik, çoğu Dövüş Sanatı okulunda öğretilen bir disiplindir; kişi yoğun odağını korurken acıyı yok saymayı öğrenir. Zihin, fiziksel dövüş için güçlendirilir ve özgüveniniz inanılmaz biçimde yükselişe geçer. Ayrıca acıya olan dayanıklılığınızı da artıracaktır.
Birçok usta dövüş sanatçısı soğuk şelaleler altında, karda ve diğer zorlu koşullarda meditasyon yapar. Tabii ki de bunun için kişinin fiziksel sağlığı öncesinde iyi güçlendirilmiş olmalıdır. Bunun yerine soğuk duş alınabilir. Her yeni şeyde olduğu gibi kademeli ilerlediğinizden emin olun.
Bu teknikler ustalaşıldığında, kişiye zihni ve duyguları üzerinde tam hakimiyet sağlayacaktır. Eğer kişi ölüm tehlikesiyle yüzleşirse korkudan hemen donakalmayacak veya paniklemeyecektir, ve kendisinin hayatta kalma şansı büyük oranda artacaktır.
Üçüncü Teknik, Koşarken Meditasyon Yapmak
Koşarken adımlarınıza odaklanın. Bu kombinasyon hem mental olarak, hem de fiziksel olarak dayanıklılığı artırır.
Boşluk Ekli Güç Meditasyonu
Kendinizi boşluk meditasyonu yaparken geliştirmek için harika bir yoldur. Bu ileri düzey bir tekniktir ve yapabilmek için enerjiyi hissetmeli, Koruma Aurasındaki gibi içinize çekebilmelisiniz. Bundaysa enerjiyi imgelemiyorsunuz, sadece nefes alıp veriyorsunuz ve enerjiyi nefes alırken emiyor, verirken de auranızı genişletiyorsunuz. Sadece ama sadece hissiyata odaklanıyorsunuz. Boşluk meditasyonunuza bu yöntemi dahil etmeden önce enerjiyi solumada uzmanlaşmalısınız.