Bu bir Spiritüel Satanizm Çeviri İçeriğidir. Asıl metin.
Merkez olarak da bilinen Kalp çakrasıyla ilgili daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.
Burada, yeni başlayanlar ve formda olmayanlar için bile kolay olan asanalar da, herkesin yapamayacağı zorlukta olan asanalar da mevcuttur, her birinin başına not düştüm.
Bir yoga seansını başlatmak veya bitirmek için harika olan bu duruşta rahatlayın, yavaşça nefes almaya odaklanın, göğsünüzden omuzlarınıza kadar olan esnemeyi hissedin. Uzunlamasına ikiye katlanmış bir yastık veya benzer bir şey ile, kalçalarınızdan başlayarak omurganız boyu kendinizi destekleyin, her ne kadar ihtiyaç olmasa da dizlerinizin altına da benzer bir destek koyabilirsiniz, asanada daha fazla vakit geçirmenizi sağlayabilir.
Sfenks duruşu, lâkin ayaklarınızın arasında belirli bir aralık olmalı. Bir yoga matı üzerinde çalışıyorsanız, ayaklarınız matın dışında kalmalıdır. Enerji, Güneş bölgesinden serbestçe geçebilmeli ki Merkeze/Kalp çakrasına direkt olarak ulaşabilsin, zira ayaklarınızın aralıklı olmasının nedeni de budur. Ayaklarınızın arasındaki mesafeyi değiştirerek farkı hissetmeye çalışın.
Ellerinizin enerjik olarak vücudunuza çekilmesi, bu asana (ve normal Sfenks duruşu) için püf noktadır, zira alt omurganın gevşemesine ve nazikçe gerilmesine yardımcı olur. Ne üzerlerine yığılın, ne de kendinizi destekleyin, kollarınızı sıkı tutun.
Sfenks’ten daha zor olan Yay da Güneş çakrasını çalıştırır, sırt probleminiz varsa bunu atlayın.
Deve için alternatif bir duruş. Tam Deve duruşunda olduğu gibi geriye yaslanmak yerine göğsünüzü yukarı doğru kaldırın. Bunun için uygun bir resim bulamıyorum, kendi kendime öğrendim ve diyecek başka bir şeyim yok. Sadece yere diz çökün ve dizlerinizi kalça genişliğinde açın, dizleriniz acıyor ise altına bir şeyler koyabilirsiniz. Ellerinizi arkanızda kavuşturun, omuzlarınızı gevşetin ve göğsünüzü yukarı doğru genişletin. Omuzlar üzerinde daha kolay olması için kollar dirseklerden bükülebilir. Başınızı yukarı bakacak kadar kaldırın, ancak geriye yaslanmayın, düz yukarı bakmaya çalışmayın, sadece düz yukarı ve düz ileri arasında yaklaşık yarıya kadar bir yerler yeterli olacaktır. Bu ayakta da yapılabilir ve her iki şekilde de oldukça kolaydır.
Natarajasana, diğer adıyla Dansçı Duruşu. Yeni başlayanlar için uygun değildir. Bu duruşu yapabilmek için uzun yıllar boyunca yoga yapmış olmanız gerekmektedir. (Her iki tarafınıza da yapın.)
Eğitim videosu için buraya tıklayabilirsiniz.
Ayakta Yay duruşu da, önceki asana gibi Dansçı Duruşu olarak bilinir, yine de öncekinden çok daha kolaydır. Bacağınızı tutan kolununuzun omzundaki esnemeyi hissedin. Bir önceki asanadan daha kolay olan bu duruşun etkilerini, duruştan çıktığınız anda hissedebilirsiniz. (Her iki tarafınıza da yapın.) Lütfen eğitim videosunu izleyin, çünkü bacağınızı o şekil kaldırabilmek için özel bir yöntem mevcut, uygun bir denge olmadan yapılması tehlikeli olabilir.
Eğitim videosu için buraya tıklayabilirsiniz.
İnek kolları (Gomukhasana), lâkin bu şekilde oturmak zorunda değilsiniz. Omuzlarınız sıkı ise herhangi bir etki hissetmeyebilirsiniz, bu omuzları gevşetmek için düzenli olarak yapmak için iyi bir asanadır. Bunu normal oturarak veya bir sandalyede yapabilirsiniz. (Her iki tarafa da yapın.) Resim, kollarınızı nasıl döndüreceğinize referans olması amacıyla tam duruşa aittir.
Yavru köpek duruşu. Önceki duruşta olduğu gibi, omuzlarınız sıkı ise herhangi bir etki hissetmeyebilirsiniz, lâkin her gün olmasa da sık sık yapılabilecek iyi bir esneme hareketidir. Göğsünüz yere değebiliyorsa etkilerini en iyi şekilde hissedebilirsiniz.
Sırtınızı esnetmek için Hare. Çakranın arka uzantısı açan bu duruşun, aynı zamanda tüm arka bükülmelere karşı ne kadar harika olduğunu gördüm. Yere diz çökerek başlayın, biraz öne eğilin ve ellerinizi gösterildiği gibi her iki ayağınızın üzerine koyun. Başınızı yere koyun, kalçalarınızı yukarı kaldırın. Bu duruşta, gerçekten iyi bir şekilde esneyebilmek için kürek kemiklerinizi gevşetmelisiniz.
Şahsen amuda kalkmanın, bu çakraya çok iyi geldiğini hissettim. Ne olursa olsun yapmak çok sağlıklı. Amuda kalkamıyorsanız, güçlü bir arkadaşınızın sizi ayak bileklerinizden kaldırmasını rica edin, kollarınızda ve omuzlarınızda gücü koruyun, merkezinizi sıkı tutun.
Bu duruşu yapabilmek için birbirine yakın iki duvara ihtiyacınız var: Bir duvara doğru ellerinizin amuda kalkın, ellerinizin omuzlarınız ile aynı hiza olmasına dikkat edin, ardından ayaklarınızı “yürütün”, dengeyi sağlayabilmek için bir ayağınızı duvara yaslayabilirsiniz. Bir bacağınızı düz tutmaya çalışın, belli bir süre sonra öteki bacağınıza geçin ve kas hafızanızın gelişmesine izin verin. (Ek not, bu konsept omuzda üstünde durmayı öğrenmek için de kullanılabilir, lâkin sadece bir duvara ihtiyacınız olacaktır. Kalçanızı duvara yaslayarak sırt üstü uzanın, bacaklarınızı duvara doğru kaldırın. Kalçanızı yukarı kaldırırken kollarınızı yerine koyun ve bacaklarınızı da yukarı kaldırın. Ağırlığınızın boynunuzda değil, omzunuzda olduğu bu duruşa Omuz duruşu denir.).