Bu bir Spiritüel Satanizm Çeviri İçeriğidir. Asıl metin.
Birkaç yıl önce Yüksek Rahibe Maxine, tekerlek duruşu yaparken ateş nefesinin 54 nefes boyunca devam ettirildiğini, ardından da bir mantra ile Güneş çakrası üzerinde çalışılması gerektiğini paylaşmıştı. İşte Güneş çakrasını çalıştıran bazı asanalar. Bunlardan hangisi size rahat gelirse, onu yapabilirsiniz. Kaç nefes almak sizi iyi hissettiriyorsa o kadar nefes almalısınız, ardından size uygun olduğunu düşündüğünüz kadar Güneş mantrasını titretin. Güneş’in sayılarından biri olan 36, yeni başlayanlar için uygun olacaktır. Suryae, Raum ya da Güneş ile ilişkili herhangi bir Tanrının adını titretebilirsiniz.
Güneş Çakrası ile ilgili daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.
Bu; sağlık, güven, güç, irade, başarı ve içsel güç gibi konularda size yardımcı olacaktır.
Merkezinizi güçlendiren çoğu asana, ayrıca Güneş çakranızı da çalıştıracaktır.
Güneş çakrasına veya ateş nefesine odaklanırken uzun ve derin nefesler alabilirsiniz, bunu asanalar için de yapabilirsiniz. Ayrıca dönüşümlü olarak birkaç tur ateş nefesi, sonra normal nefes, sonra da uzun ve derin olacak şekilde nefes egzersizleri yapabilirsiniz, seviyenize göre hangisi size iyi geliyorsa onu yapmanız en yararlısı olacaktır.
Tekerlek duruşu. Bu duruşu kolayca yapmanız için bir ipucu vermek gerekirse: Başınız ile kendinizi dengeleyerek önce kalçalarınızı kaldırın ve ardından kollarınızla yukarı itin. Eğer bunu yapamıyorsanız, kolları olmayan bir sandalyeye yanlamasına uzanın. Kollarınızı başınızın üzerinden kaldırarak arkanızdaki zemine ya tamamen değdirin ya da neredeyse değecek kadar yaklaştırın, sandalyenin oturağı belinizin altında olsun.
Yeteri kadar esnek olmayanlar için iyi bir alternatif olan Köprü duruşu. Ağırlığınızı boynunuza değil, kürek kemiklerinize verin. Boynunuz baskı altında hissetmemelidir, bu nedenle boynunuzu germeyin.
Tekne (Navasana). Bu duruşta yukarıya ve aşağıya hareket edebilirsiniz. Sırt üstü uzanın ve kollarınız da vücudunuzun üstünde olsun. Şimdi nefes alın. Nefes verme esnasında da bu asanaya çıkın, rahatça bu pozisyonda bekleyin ve tekrar uzanırken derince nefes alın. Rahat olduğunuz müddetçe istediğiniz kadar tekrar edebilirsiniz. Bu harekette sırtınızı değil ancak karın kaslarınızı kullanmalısınız, bundan emin olun. İşinizi kolaylaştırmak adına bacaklarınızı yere paralel tutabilirsiniz.
Tam bir şekilde yaptığınızda Güneş çakrasını dengeleyen Yay duruşu. Kendinizi zorlamayın, ellerinizle ayak bileklerinizi tutarak kolay olanla başlayın. Ateş nefesi ile çok uyumlu olan bu asanayı yaparken Güneş’inizdeki titreşimi hissedin. Hemen tam duruşu yapamasanız bile, pratik yapmaya devam edin. Bu asana, Merkez/Kalp çakrasına da yardımcı olur.
Ustrasana diğer adıyla Deve.
Savaşçılar I ile II ve Huzurlu Savaşçı duruşu. Burada, önce hepsini bir tarafa, sonra o tarafa yaptığınız şeyleri diğer tarafa da tekrarlayacağınız bir akış dizisi vardır. (Herhangi bir Savaşçı akış dizisi enerjiyi artırmaya yardımcı olur, isteyenler internetten bakabilir).
Sıradaki duruşu, diğer asanalardan sonra yapmanız daha iyi olacaktır. Güneş çakranızın aydınlanmasına odaklanırken uzun ve derin nefesler alın. Bacaklarınızı dik tutarken, enerjinin çakraya gidebilmesi için karın kaslarınızı gevşetin.
Merkeziniz üzerinde çalıştıktan sonra esnemek çok önemlidir. Kobra duruşu bunun için çok etkilidir. Bacaklarınızı omuz veya istediğiniz genişlikte açın. Ben her ikisini de yapmayı tercih ediyorum, çünkü her ikisi de merkezinizin farklı bölgelerini çalıştırıyor. Uzun ve derin nefes alarak ya da yavaşça yukarı nefes verip aşağı nefes alarak tutabilirsiniz. Esnemeyi gerçekten hissetmek için bu asanadayken rahatlamalısınız.
Eğer dengenizi kaybettiğinizi hissederseniz, dengeleme için harika olan Aşağı Bakan Köpek duruşunu yapabilirsiniz. Avuç içinize ve ayağınıza eşik miktarda ağırlık verdiğinize emin olun. Uzun ve derin nefesler alın. Ayakların yerde düz olması zorunlu değildir.